Algemeen
Veelgestelde vragen
Is haartransplantatie bij iedereen mogelijk?
Nee, helaas is haartransplantatie niet bij iedereen mogelijk. Het is afhankelijk van de kwaliteit van het donorhaar wat we gebruiken om het dunne haar of kale plek opvullen. Ook de gezondheid van de patiënt is heel erg belangrijk. Voor meer informatie over uw haartransplantatie vragen wij u gebruik te maken van een gratis consult in Veghel. Hier kijken wij naar het kwaliteit van uw haar en geven uw een persoonlijk advies.
Waarom heb ik haaruitval?
Iedereen verliest gemiddeld zo een 50 tot 100 haren per dag. Dit is normaal. Omdat er telkens nieuwe haren groeien merkt u er zelf niks van. Begint uw haar dunner te worden of krijgt u kale plekken, dan kan dit vele oorzaken hebben. Enkele oorzaken van haaruitval zijn:
- Gebruik van medicatie en of chemotherapie
- Stress
- Tekort aan ijzer
- Ziekte
- Het kan genetisch zijn
- Haren trekken
Tijdens een analyse met de specialist of uw huisarts kunt u kijken waardoor u haaruitval heeft en of hier iets aan te doen is.
Waar halen jullie de nieuwe haartjes uit?
Bij een FUE haartransplantatie worden de haartjes uit de achterkant van uw hoofd ( het donorgebied ) gehaald. Hier halen wij de haren met haarzakje en haarwortel uit en wordt het geïmplanteerd op het gebied waar nodig is.
Blijft het geïmplanteerd haar altijd zitten?
Ja, geïmplanteerd haar wordt uit het de achterkant en zijkant van uw hoofd uitgehaald. Deze zijn genetisch sterker en vallen niet uit. De haren die geïmplanteerd zijn blijven dus groeien.
Komen de haren terug die jullie uit het donorgebied pakken?
Nee, de haren die uit het donorgebied komen wordt met haarzakje en haarwortel gepakt. Deze komen dus niet terug. De verdeling van het uithalen van de haarzakjes is hierdoor enorm belangrijk. Onze specialisten zijn een expert op dit gebied. Na uw ingreep zal het niet zichtbaar zijn dat er haarzakjes zijn uitgehaald uit uw donorgebied.
Hoelang duurt een behandeling?
Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 6 a 9 uur. We beginnen met bloedafname waar gecontroleerd wordt op Hepatitis of HIV. Daarna worden de haarzakjes er een voor een uitgehaald. Nadat alle haarzakjes eruit zijn gehaald wordt het gebied klaargemaakt voor de nieuwe haarzakjes en tenslotte worden de haarzakjes geïmplanteerd.
Is een haartransplantatie pijnlijk?
Omdat we bij een haartransplantatie lokaal verdoven voelt u niks van de ingreep. De injecties die gebruikt worden voor de lokale verdoving wordt wel door sommige patienten als gevoelig beschouwd.
Heb ik pijn na de ingreep?
Over het algemeen heb je na de ingreep geen pijn meer. De medicatie die u meekrijgt helpt u hierbij ook. U moet wel voorzichtig zijn de eerste 3 dagen. Ook met het slapen vragen wij u een nekkussen die u meekrijgt te gebruiken.
Hoelang duurt de genezing na een haartransplantatie?
Na uw ingreep krijgt u een cosmeticapakket mee. Hiermee moet u ieder dag uw haren wassen. Het is wel heel erg belangrijk dat u dit goed doet. Na de ingreep zullen wij de eerste wassing doen voor u. Hier leggen wij u stap voor stap uit hoe u zelf 14 dagen na de ingreep uw haren moet wassen. Uw zult korsten krijgen na de ingreep. De wassing zorgt ervoor dat de korsten op een natuurlijk manier verdwijnen. Na 14 dagen zullen de korsten verdwenen zijn en de roodheid zal langzaam verdwijnen.
Wanneer zie ik het resultaat?
De eerste 3 maanden na de ingreep zullen de haartjes die geïmplanteerd zijn uitvallen. Hier hoeft u niet van te schrikken want de haarzakjes zitten er nog in. Na 3 maanden beginnen de haartjes langzaam weer terug te komen. De eindresultaat is in de meeste gevallen pas na 12 maanden na de ingreep.
Wat kan ik zelf doen om mijn geïmplanteerd haar te onderhouden na de ingreep?
Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat u zelf ook aandacht geeft aan uw haar na de ingreep. Eet voldoende fruit en drink veel water. HCI Clinics heeft ook vitamine pakketten die uw haar goed zal onderhouden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met HCI Clinics.
Wanneer kan ik terugkomen voor een 2e sessie?
Na uw ingreep is het herstel periode enorm belangrijk. Het donorgebied heeft ook een herstel periode nodig. Als uw donorgebied geschikt is voor een 2e sessie kunt u na 8 maanden uw 2e sessie doen. We vragen wel eerst om even langs te komen zodat de experts dit even kunnen beoordelen.
Wanneer mag ik weer sporten?
Nee, 14 dagen na uw ingreep is het zeer sterk afgeraden om hevig te zweten. Ook zwaar tillen en acute inspanningen worden de eerste 14 dagen afgeraden. 4 weken na uw ingreep kunt u weer uw sportactiviteiten oppakken.